Tisztelt Látogató!

 

Engedjék meg, hogy Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestereként nagy tisztelettel és sok szeretettel köszöntsem az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál - Zalai Teríték 2019. évi rendezvényének valamennyi látogatóját, leendő vendégét!

 

„Nincs szebb erdő az ezüsttörzsű, szeptemberi bükkösnél és nincs szebb vad a benne orgonázó magyar szarvasbikánál!” A gróf Széchenyi Zsigmondtól, megannyi vadász példaképétől kölcsönzött szavak jól érzékeltetik, hogy a vadászat jóval több a vad elejtésénél: magába foglalja a természet megismerését, az erdő szeretetét, a nemes ellenfél tiszteletét, csodálatát, s mi mindent még...!

 

Zala megye Magyarország egyik legerdősültebb vidéke, s úgy gondoltuk, vétek lenne, ha kincseit, értékeit nem mutatnánk meg a szélesebb közönségnek. Ennek jegyében újítottuk meg öt évvel ezelőtt őszi fesztiválunkat, s kapott nagyobb hangsúlyt a kínálatban a vadgasztronómia, a Zalai erdők kincsei, az erdei gomba, az erdei gyümölcs, az aszalványok, a lekvár, a méz, a tökmagolaj is. Az a megtiszteltetés ér bennünket, hogy 2020-ban Zalaegerszeg és Sohollár rendezheti meg az Országos Vadásznapokat, továbbá örömmel és büszkeséggel tölthet el mindannyiunkat, hogy a zalaegerszegi fesztivál egyik kiemelt helyszíne lesz a 2021-es Vadászati Világkiállításnak is, melyhez hasonlót hazánk 1971-ben rendezett utoljára. De ne fussunk ennyire előre! Élvezzék már most az Érték és Minőség Nagydíjjal kitüntetett nagyszabású kavalkád programjait!

 

Válogassanak a repertoárból, látogassanak el családtagjaikkal, barátaikkal a koncertekre, kóstolják meg a megannyi bográcsban rotyogó vadételt, a zalai dödöllét, a zalai prószát, ízleljék meg a kiváló borokat és pálinkákat, nézzék meg a vadászkutya-felvonulást, a hagyományőrzőink csatajelenetét, találkozzanak a fesztiválra érkező 12 testvérvárosunk küldöttségeivel, beszélgessenek sokat, s főleg mosolyogjanak, érezzék jól magukat!

 

Balaicz Zoltán

polgármester