FELHÍVÁS

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város és a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft.

JÓTÉKONYSÁGI VADFŐZÉST

hirdet a ZALAI TERÍTÉK –Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál rendezvény keretében

 

A vadfőzés időpontja: 2017. szeptember 2. (szombat) 9:00 óra

 

A vadfőzés helyszíne: 8900 Zalaegerszeg, Kisfaludy utca (szabadtéren)

Zalaegerszeg és a város rendezvényszervező cége, a Kvártélyház Kft. immár tizedikalkalommal szervezi meg a ZALAI TERÍTÉK –Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivált, mely a korábbi években Belvárosi Szüret elnevezéssel gazdagította a város rendezvénynaptárát. Az elmúlt években a gasztrotéma: az utánozhatatlan zalai erdő, vad és Göcsej.

Ez alkalommal a szokásos fesztiválelemek mellett a fő hangsúly a vadászat értékeinek nagyközönség által való megismertetésére helyeződik.

A vad, a vadételek az utcára is kimennek: várják a főzőcsapatokat a belvárosba. A vadételek, elsősorban a vadpörkölt megfogalmazásának szinte végtelen számú lehetősége áll a nevezők előtt.

 

Nevezési feltételek, jelentkezés:

Maximum 6 fős –18. életévet betöltött tagokkal –csapatok jelentkezését várjuk.

Jelentkezni a Jelentkezési lap és 1. számú melléklete (Nyilatkozat) hiánytalan kitöltésével, és visszajuttatásával –valamint zsűrizésre nevezett étel esetén a nevezési díj befizetésével lehet.

A jelentkezési lap megtalálható a www.zalaegerszeg.hu portálon, a Kvártélyház és az Egerszeg Fesztivál facebook oldalán, valamint a www.kvartelyhaz.hu, és a www.zalaiteritek.com oldalon.

Beküldési határidő: 2017.augusztus 13. (vasárnap) éjfél.

A jelentkezési lapokat személyesen a Kvártélyház Dísz téri Jegypénztárában, vagy online az alábbi e-mail címre várjuk: zalaiteritek@gmail.com.

A helyszín adottságait figyelembe véve maximum 70 csapat jelentkezését áll módunkban elfogadni. 

A szervezők biztosítják:

A főzéshez szükséges vadhúst (5kg/csapat).

A főzéshez szükséges gyújtóst, tűzifát.

Az aszfalt sérülését megakadályozó tűzteret (a tűztérmagassága: 25 cm).

Porral oltó készüléket.

Csapatonként egy sörgarnitúrát (1 db sörasztal és 2 db sörpad).

Szeméttároló edényt.

3x3 méteres sátorrészt (6x3 méteres sátrak alatt, egy sátorban kettő csapat).

Vízvételi lehetőséget lajtoskocsiból.

Műanyag tányérból, és evőeszközből összeállított egységcsomagot (1 csomag/csapat; 1 csomag = 30 db).

Kenyeret (2kg/csapat).

 

A főzőcsapatok biztosítják:

A vadhúson kívül szükséges további alapanyagokat, fűszereket.

Bográcsot, valamint bográcstartó állványt(az állványnak alkalmasnak kell lennie, hogy a bográcsot aszfaltfelületen megtartsa), valamint az étel elkészítéséhez szükséges egyéb edényeket, kiegészítőket.

Gázon való főzésre is van lehetőség, de annak feltételeiről a csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk.

 

Nevezési díj:

A nevezés díjtalan. Amelyik csapat zsűriztetni szeretné az ételét, nevezési díj: 5.000 Ft/csapat.

 

A főzés menete:

A csapatok 8:00 órától foglalhatják el főzőhelyeiket, melyet a szervezők a jelentkezés beérkezésének sorrendjében előre kijelölnek. A sörasztalokra felkerülnek a jelentkezési lapon megadott csapatnevek.Aki zsűrizteti az ételét,a menülapot, és a sorszámotis az asztalán találja.

A vadfőzés kezdete előtt 8:30 órakor a csapatvezetőket a Polgármesteri Hivatal előtti téren egyeztető megbeszélésre várjuk. Eközben a csapattagok a kijelölt átvevőpontokon átvételi elismervény aláírásával átvehetik a tűzteret, a porral oltó készüléket, a vadhúst, a tűzifát,a kenyeret, és a műanyag egységcsomagot.

A főzés végeztével ezeken az átvevőpontokon kérjük leadni, -visszavételi elismervény aláírásával -a tűzteret, a porral oltó készüléket, valamint a maradék tűzifát.

 

A BOGRÁCSOT A SÁTOR ALÁ BEVINNI, A SÁTOR ALATT FŐZNI TILOS!

 

Vízvételi lehetőség:

A Kisfaludy utcában a Zalavíz lajtoskocsijából biztosított az ivóvíz. A szennyvizet (pl.: bográcsmosogatás utáni mosogatóvíz) az OTP és a Szalagház között, az erre kijelölt helyre lehet önteni.Kérjük a fával történő főzés után megmaradt hamut, és fahulladékot ne a szennyvízleöntőbe szíveskedjenek dobni, hanem a szennyvízleöntő mellé –erre a célra kialakított –edénybe helyezni. 

Zsűrizés:

Az ételek zsűrizése 12:00 órakor veszi kezdetét.

Zsűritagok: szakértő zsűri a gasztronómia, a közélet, a vadásztársadalom prominenseiből.

A rendezvény jellegéhez illő öltözetet is díjazzuk!

Az eredményhirdetés várható időpontja: 15:30 óra

 Ebédjegy-beváltás:

A rendezvényen a Kvártélyház Dísz téri Jegypénztárában elővételben megváltott, illetve a vadfőzés napján a helyszínen árusított ebédjeggyel (egységár: 500 Ft/db) lehet az elkészült ételekből vásárolni. Egy ebédjegy egy adag vadétel vásárlására jogosít. A bevétel jótékony célt szolgál, kedvezményezettje

az

Akarattal és Hittel Alapítvány a Zala Megyei Kórház Onkológiai Osztályáért

(http://www.zmkorhaz.hu/viewer.php?docid=7285).

Az ebédjegyeket a csapatok tartsák meg, azokat 14:30 órakor munkatársaink összeszedik, hiszen a legtöbb adag ételt árusítócsapatot is díjazzuk! 

Parkolás:

A főzőverseny területére gépkocsival behajtani TILOS! Parkolni az OTP mögötti parkolóban, az Ady utcán és a belvárosban, a rendezvény által elzárt területeken kívül lehet. Kérjük, hogy a KRESZ szabályait betartva közlekedjenek és a rendőrség, valamint a rendezvény szervezőinek utasításait tartsák be.

Vadfőzés felhívás 2017.

Vadfőzés jelentkezési lap 2017.

Vadfőzés nyilatkozat 2017.